Motorrijles Arnhem

Je kunt overdag, 's avonds en op zaterdag lessen. Je krijgt motorrijles op een Honda CBF125 in de A1 categorie, een Kawasaki EL250 in de A2 categorie en op een Kawasaki ER6N ABS in de A categorie.

De lessen duren 60 minuten. Het aantal lessen per week is in onderling overleg te bepalen. Het lesgeld dient per rijles te worden betaald. Er is ook een startpakket.

De rijlessen beginnen vanaf de Bontekoestraat 17 . Wij hebben eventueel een helm, handschoenen, broek en een jas voor jou ter beschikking. Je dient zelf zorg te dragen voor stevige schoenen die de enkels bedekken.

Het motorrijbewijs bestaat uit twee praktijkexamens: één examen voor de bijzondere verrichtingen (AVB) en één examen voor het rijden op de weg (AVD). Voor het laatste onderdeel dien je in het bezit te zijn van je theoriecertificaat voor de motor (ATH).

De Kawasaki ER6N ABS valt onder de zware categorie en je dient dan 24 jaar of ouder te zijn om op deze motor te mogen lessen. Ben je tussen 17 en 20 jaar dan mag je alleen lessen op de Honda CBF125. Deze is motor valt onder de A1 categorie.

Ben je tussen de 20 en 24 jaar oud dan mag je  op de Kawasaki EL 250 lessen. Dit is de A2 categorie.

Je mag met 17 jaar beginnen met motorlessen als je in het bezit bent van je theoriecertificaat. Examen mag je pas vanaf 18 jaar doen. Na twee jaar doe je opnieuw examen voor de A2 categorie, heb je dit rijbewijs ook twee jaar dan moet je examen doen voor de A categorie.
Als je 24 jaar bent of ouder mag je direct lessen en examen doen in de A categorie.

De nieuwe indeling voor het motorrijbewijs ziet er als volgt uit :

A1 : motor met max. vermogen van 11 KW, (maximaal 125 cc, maximaal 11 kW en minder dan 0,1 kW per kg)
A2 : motor met max. vermogen van 35 KW, (maximaal 35 kW, minder dan 0,2 kW per kg)
A   : motor met een vermogen van meer dan 40 KW.
 Werkwijze René Beumer

Door onze jarenlange ervaring in de rijschoolbranche en de vervoerssector hebben wij goed inzicht in jouw wensen i.v.m. het behalen van het rijbewijs voor zowel motor als auto.

Je kunt bij ons een proefles nemen,  zodat wij een realistisch beeld kunnen geven  wat er nodig is om het rijbewijs te halen.

Lees verder

Rijschool René Beumer

Bij ons kom je om in één keer te slagen met een compacte rijopleiding. Je leert om veilig en met een goed inzicht aan het verkeer deel te nemen. Je bent daarna verzekerd van levenslang rijplezier.

Lees verder

Autolessen met 16,5 jaar

De proef  begeleid rijden komt dichterbij
Op 1 November 2011 is de  proef gestart voor begeleid rijden voor aspirant-automobilisten.
Het gaat om een proef van zes jaar met vrijwillige
deelname.

Lees verder